Tuesday, March 17, 2009

A story of my life

Aslmualaikum and hello smua...

Rutin hidup seorg penganggur ni amat la membosankan..biar la org ckp kerja pun susah, nda dpt cuti or whatever.tp tu la...at least neuron2 otak tu bekerja jgk ckit.ni aku rasa ada neuron2 otak aku yg suda 'mati' sbb tak dpt d utilize kan.hehe...ya la, cmna mau jd kritis n kreatif kalau asyik duk rumah ja? ke sana ke mari perlu' minta permit dr imigresen.' Itu yg buat aku tersgt la bosan dgn kehidupan aku skrg ini.

Lain la kalau aku org yg berada, boleh la aku pi vacation ka, apa ka.heheh..ini nda, asyik tgk org berjalan ke sana ke mari ja tnpa d pelawa.haha..kesian kan...susah jgk tggl dgn saudara ni walaupun sepupu sekali sendiri...

Well, back to the story..hehe...everyday, keja aku, solat, kemas rumah, masak, cuci kain, internet.haha...btul2 mcm org yg xda matlamat... well, apa pun, aku punya 1st move mau dpt keja ja dulu.tp tu la..susah nya cari keja.wawawa....

Emm...smlm tbaca entri c rama2, tringat pulak pasal issue besfren ni.aku sbnrnya fobia dgn isu besfren ni.ngehehehe..bukan senang mau cari besfren yg btul2 besfren. kdg2 depan kita bukan main baik, susah senang pun dia ada sebenarnya. tp d blakang kita, bukan main mulut dia ckp2 pasal keburukan kita...aduh...kita mati2 sembunyi pasal keburukan dia, tp dia mati2 cerita sm org lain pasal kita.aduih...nasib la aku ni pemaaf.hahaha...(ye ke?)... kdg2 yg kita anggap besfren, tp rupanya ada niat lain.dengki la pulak.huhu..mau kata aku byk kelebihan, xda apa pun.besa2 ja mcm org lain.tp ntah la hati org kan, kita nda tau...hehe... Apapun...aku masi mencari lg kwn sejati@bestfriend la...hopefully aku akan jumpa la kan...(Plz pray for me.haha)

Well...setakat ni ja la utk hr ni....i am so boring today.haha..boring saja c annurkasih ni.heheh...

Take care guys..jumpa lg next entry.:-)

Wslmualaikum...





11 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

btul..btul..btul.. [gaya upin]..
hehehe..
besfren mmg ssh nk cari skg..
lebey2 agy zaman skg...
huhuhu...
[apa kaitan??]..ku pun xtau...
wahahahaha....

pink_butterfly said...

eeiii, btul tu...

c annurkasih ni, asyik booooooooooring sj kejanya...

haha...

tu la her, besfren mmg susah mau d cari, so, once kita dah dpt, kena la appreciate btul2...

bkn boipren sj kena di'appreciate kan...*wink2*

Anonymous said...

kawan ni tak perlu cari yg baik pun...
asal kita tau limitation dalam berkawan..kerana setiap orang ada baik buruknya...kita sebagai pemerhati kena la pandai pilih dalam memilih..pasal tu orang tua2 bilang..berkawan biar seribu..sebab kita berkawan untuk kita mematangkan pemikiran melalui process pembesaran neuron dalam perkembangan otak anak anda..wawawawawawa
apa pun APPRECIATION tu paling penting..
mmuaah..sweet kiss from HellBOYZ

Annurkasih said...

halluuu to all..
Cerry Berry: yup..btul3x.haha...besfren ni mmg susah utk d cari

Rama2: haha..mmg la boring. rasanya cik rerama pun tau apa prasaan seorg penganggur yg berjaya kan?hahaha

Hellboyz: No komen.

C O N C O N said...

huhu...sabar la..hehe sama ja nasib kt ni...wahhhh yg pasti Tuhan suda sediakan yg the best utk kita...kan kan...pecaya aja...:-)

Annurkasih said...

heheh...trima kaseh conny ku.ngehngeh...sabar ja la kan...

C O N C O N said...

Napa kita ni lmbt tul dpt keja?? wawaawaaa

Annurkasih said...

sbb ada keja yg bagus menanti kita.wawawa

C O N C O N said...

Ya betul sy sokong...ehe

Annurkasih said...

undi la saya.haha..tiba2 ni.teda2 bah.wawawa

inur said...

aku rindu saat2 jadi pengganggur berjaya merangkap surirumah berjaya.. ha ha ha.. nda penat otak spt skrg