Sunday, May 24, 2009

~Syurga Cinta~

Syurga Cinta


Aslmualaikum...






Actually aku dah byk tgk entri bloggers yg buat pasal Filem Syurga Cinta ni..hehe...






Oleh krana idea tiba2 dtg, maka jari2 yg malas ni pun menaip la entri baru...



Filem ni dah start di tayangkan d seluruh negara pada 21hb Mei yg lalu..bagi yg belum lg tgk tu or ta minat tgk filem melayu (memandangkan Nite at the Museum 2 pun start pada hari yg sama) apa salahnya kita sama2 ambil iktibar dr filem ni..ketepikan la watak sebenar para pelakonnya d luar filem.kita juz tgk yg kat dlm filem tu je.hehe...






Ok, before crita lebih pnjg, filem ni di arahkan oleh Pengarah Filem yg dikenali, Ahmad Idham dan di barisi pelakon baru Nur Heliza Helmi (AF5), Awal Ashaari dan si cilik Hadziq Tom Tom Bak...memang best la sbb byk unsur humor dan pengajaran dlm filem ni trutama utk couple2 yg tgh bcinta tu.filem ni mengajar kita supaya menjaga adab2 agama dlm soal bercinta dan perjodohan...apa pun, susah jgk nak crita panjang lebar, so baik pg tgk sendiri la.hehehe...






----------------------------------------------------------------------------------------------






Hari sebelum (20hb Mei 2009-Rabu)






Annurkasih: Salam yn, buatpa tue, free ka esuk?hehe






Rama2: Hai her, nda buat apa..InsyaALLAH free.napa her? (Err...ni dialog yg aku ingat2 je k.bukan real tp crita btul la.haha)






Annurkasih: Mau tgk wayang ba...Syurga Cinta.hehe






Rama2: Oh, ni mesti mau tgk Heliza la ni.haha (Perhatian: cik rerama ni sudah lama mengenali Heliza ok, sbb tu dia gelak2.hehee)






Annurkasih: Mcm best ba critanya...






Rama2: Ok her, nnt yn msg lg kasi confirm k.






Annurkasih: Ok.






Maka keesokan harinya kami pun pergilah menengok wayang ni d KK.hehe.(mcm la seluruh kk tu ada panggung wyg.haha..ada la nama tempat tu.) Lepas tu, kami g sana kan, rupanya kami org yg 1st beli.haha..Cik rerama dah tutup2 muka.malu la tu.haha...






Rama2: Adaka org tgk ni her?haha...






Annurkasih: Ada ba...lgpun kalau tiada pun ok jgk.haha






Lepas tu kami mkn McD kat tingkat bwh sementara menunggu masa tayangan 11:50am.hehe






Next apa lg.lepas perut dah kenyang smpai sakit perut, naik la kat atas, tgk wayang.hehehe...






Sekian. (abaikan aktiviti selepas itu -SHOPPING MOPPING.haha)



Tiket wayang

p/s: yn, xterang la.haha..xpa ba. kan.heheh





Okla, setakat tue dulu k. apapun, jgn lupa tgk Filem Syurga Cinta tau.hehehe..PEACE.(tiba2 la pulak)





Smile Always=)



Wslmualaikum...

6 comments:

pink_butterfly said...

alamakk...nda terang plak pixie tiket tu...


nda apa la...

hmm, ok la jg crita tu kan. not bad la...

her, slamat terbang esok. hav fun n congrats on ur convo!

inur said...

Congrats on ur convo dear.. hehe.. hav fun...

Annurkasih said...

rama2: thanx yn.hehe..ya, not bad la crita tu...dah try snap2 tiket tu, tp mcm tu jgk.huhu..xpala ba kan...=)

inur: Thanx inur.hehehe

Henny Y.Caprestya said...

syurga cinta?
apa itu film yang diputar di malaysia saja?
salam kenal teman ^^

Syiekatsuya said...

Anak-anak kat rumah pun asyik perkatakan pasal cerita tuu. Dia orang minat habis..Jaga diri

Annurkasih said...

Syiekatsuya: ye ke?best tau.hehe

Henny: ya, d malaysia.tak pasti kalau2 di rancang utk ke indonesia...;p